Sparkær og Gammelstrup klar med nyt menighedsråd

Landet over har der i aften den 17. september 2024været valg til de lokale menighedsråd, således også i Sparkær og Gammelstrup sogne. De to sogne har et fælles menighedsråd, som består af 6 medlemmer – 4 fra Sparkær og 2 fra Gammelstrup.

Til aftenens valg i konfirmandstuen var der mødt 10 fra Sparkær og 2 fra Gammelstrup. Valget var delt i to afsnit – først valget af 4 fra Sparkær og dernæst valg af 2 fra Gammelstrup.

Valghandlingen var ganske let, idet der var 4 forslået fra Sparkær og 2 fra Gammelstrup. Dog skal valget efter forskrifterne foregå skriftligt, men det magede sig således, at alle de foreslåede fik stemmer, så de blev valgt.

Fra Sparkær blev det Lisbeth Madsen (nuværende formand), Lone Friis Hansen, Lise Bønsøe Hald og Henning Hansen (nyvalgt). Fra Gammelstrup Vagn Kristensen og Michael Væsel (nyvalgt). Suppleanter blev fra Sparkær Mette Østergaard og Lisbeth Lund, mens Sanne Østergaard Stilling blev suppleant fra Gammelstrup.


Bagerst fv. Michael Væsel og Vagn Kristensen. Forrest fv. Lisbeth Madsen, Lise Bønsøe Hald, Lone Friis Hansen og Henning Hansen.

Valget er gældende med mindre, der senest den 15. oktober 2024 indgives en kandidatliste, som vil udløse et valg.

Formand for det nuværende menighedsråd Lisbeth Madsen glædede sig over, at det lykkedes at sammensætte et nyt menighedsråd uden problemer. Det er langt fra givet alle steder, og efter at valget var afsluttet, kom der melding om, at det ikke var lykkedes i Stoholm, hvor der manglede to medlemmer.

Det nye menighedsråd tiltræder første søndag i advent.