Grønt område ved Gravhøjvej


Ved Gravhøjvej i Sparkærs nordøstlige udkant er der indrettet et grønt område med kælkebakke, madpakkehus, shelters, frugttræer m.m. Det er Viborg Kommunes areal, men det er frivillige fra Sparkær, der har stået for opførelse af shelters, madpakkehus, bålplads m.m., mens Viborg Kommune har betalt materialerne.

Den 28. maj 2019 orienterede Karen Glerup fra Viborg Kommune om planerne for området, og Borgerforeningen serverede grillpølser til de mange fremmødte. Herefter kom der gang i de forskellige projekter, og den 3. september 2021 var der officiel indvielse af området ved formand for Udvalget for teknik og miljø Johannes Vesterby.

100 børn og voksne var mødt frem til den festlige indvielse, og de kunne se resultatet af mange timers frivilligt arbejde. Per Pedersen, der bor på Gravhøjvej, har været kontaktpersonen til Viborg Kommune, og han har haft stor hjælp af Arne Trankjær og Henry Davidsen til samling og opsætning af madpakkehus, mens Arne Trankjær og Viggo Jensen har hjulpet til med shelters. Sparkærs landsbypedeller har også medvirket til at gøre området flot og brugervenligt.