Fodboldgolf og legeplads indviet

Lørdag var store indvielsesdag i Sparkær for både fodboldgolfbanen og den nye legeplads i Billingeparken. Formand for Landistriktsudvalget Mette Nielsen var inviteret til at klippe den rød/hvide snor over.
.
Det gjorde hun sammen med Jan Kirsch Pedersen og Jørn Tidemann fra Udviklingsgruppen efter indledende taler af de to og hende selv. Jan indledte med at se tilbage på stormødet i Forsamlingshuset den 9. oktober 2019, hvor ideen til fodboldgolfbanen blev født. Men det var ikke den eneste ide, og siden da er mange ideer realiseret. Jørn fortalte blandt andet, at der først var planlagt en 6 hullers bane, men da man fik lov til at benytte hele arealet, blev den hurtigt ændret til en 12 hullers. Begge havde store roser til de frivillige, der har deltaget i arbejdet – ikke mindst det kæmpe arbejde, landsbypedellerne har udført her i foråret.

Mette Nielsen har jo før været i Sparkær til en festlighed, nemlig da Sparkær i 2018 blev udnævnt til Årets lokalområde” i Viborg Kommune. Og hun huskede tilbage på de Sparkær-dyder, der også dengang var med til at løfte opgaver, som egentlig ikke burde kunne lade sige gøre i en by med 627 indbyggere. – Her bidrager mange forskellige med deres kompetencer, og det er ikke, som mange andre steder, kun Tordenskjolds soldater, der skal klare det hele, sagde hun og mindede nok engang om humlebien, som nu er fast forbundet med Sparkær.

Efter talerne var der tid til snoreklip, og efterfølgende havde Jørn Tidemann udfordret Mette Nielsen til en duel på første hul på fodboldgolfbanen. Det skulle han nok ikke have gjort, for den dyst vandt Mette Nielsen, der er tidligere fodboldspiller, klart. Og så var det tid til, at alle kunne prøve kræfter med boldene på golfbanen, og det var der en del, der tog imod – især en flok fodbolddrenge fra Sparkær IF.

Rundt omkring blev der nydt en grillpølse og en fadøl og en hyggesnak blandt de vel knap 100, som fandt vej til Billingeparken lørdag formiddag.

Se flere billeder.