Med Lis på cykeltur

Tirsdag var humlebien med Lis Olesen på cykeltur i det fine solskinsvejr. På billedet herunder har Lis gjort holdt på broen over Fiskbæk Å ved Vesbæk, og her passerer hun om ikke dagligt så ca. hver anden dag på sin cykel. Hun har en nogenlunde fast rute på 20 – 25 km, lidt afhængig af, hvor mange “svinkeærinder” hun tar’.

  • Nogle dage skal jeg lige have lidt bakketræning, når jeg cykler ad Kirkebækvej og kommer til Boller, og nogle gang tager jeg lige et smut ind ad Bollervej, når jeg kommer til Nybro, fortæller Lis.

Ellers går ruten hjemmefra Østervang ud ad Sandbækvej helt til hovedvejen, hvor hun vender og kører tilbage, tager Kirkebækvej til Romlund og hjem via Nybro med eller uden “svinkeærinder”. Lis er et kendt ansigt på vejene omkring Sparkær og har cyklet fast de seneste 18 år, hvor hun ikke bare har cyklet, men så sandelig også holdt naturen ren for flasker og andet affald.

  • Det startede så småt, da mine børn malede en gammel cykel til mig, men det tog for alvor fart, da jeg fyldt 60 år, og siden har det været en fast rutine.


Dagens “høst” i cykelkurven.

Flasker og øldåser har da også givet en pæn indtægt i årenes løb, selv om der med tiden er kommet lidt konkurrence på vejene.

  • Ja, jeg ser da nu flere med cykelkurve med flasker og dåser, men det betyder ikke så meget, for de kan ikke tage oplevelsen af naturen og selve motionen fra mig, fortæller Lis, der vurderer, at hun har tjent omkring 30.000 kr. ved at hold rent derude.