Når minus bliver positivt

Selv om Sparkær Købmand Aps kom ud af regnskabsåret 2023 med et lille minus på 22.000 kr., var der optimistiske toner på onsdag aftens generalforsamling i Sparkær Forsamlingshus. Her fik anpartshaverne en grundig gennemgang af regnskabet ved revisor Frands Dahl, og bag det endelige resultat var der flere positive bemærkninger.

Godt nok var omsætningen, som lå på 7,9 mio. kr., faldet med 405.000 kr., men det var udgifter til varekøb m.m. også med 381.000 kr., så nettotabet kun var 24.000 kr. Det skyldes ikke mindst godt købmandsskab af Andrej Willer, der fik mange roser fra både bestyrelsen og de fremmødte anpartshavere.

Den store synder i omsætningsnedgangen har været det vedvarende kloakeringsarbejde i Sparkær, som har haft en negativ betydning for købmanden stort set hele 2023, og nu også første halvdel af 2024. Men nu er det slut, og dermed grund til optimisme resten af året. Der er dog et efterslæb fra første halvår, som skal indhentes for at nå et positivt resultat for 2024.
Andrej Willer er en ukuelig optimist og fortalte, at det nok skulle kunne lade sig gøre, bare folk vil komme i butikken og handle. Og det var netop det budskab, der flere gange blev nævnt på mødet fra både købmanden og bestyrelsen. Det handler om at øge omsætningen, men også om at øge forud indbetalinger, som er livsvigtige for købmandens likviditet. Derfor opfordres alle til give indbetalinger på kontoen et ekstra skud her og nu, indtil omsætningen forhåbentlig øges i løbet af efteråret.