Festdag i Sparkær

Det blev vel den største festdag i nyere tid i Sparkær, da det nye trinbræt blev indviet søndag formiddag. Op mod 300 mennesker deltog i festlighederne, der startede med optog med Hobrogarden fra forsamlingshuset og til det nye trinbræt.

Her havde den lokale toggruppe og hjælpere gjort klar til den helt store fest med opstilling af telt, boder med kaffe og kage, ligesom grillen og ølvognen var klar.

Kl. 10.12 steg borgmester Ulrik Wilbek af toget fra Viborg, klippede den røde snor over og holdt en tale, hvor han han blandt andet fremhævede den lokale toggruppes flotte og ihærdige arbejde samt de mange aktiviteter i øvrigt i Sparkær. Herefter var der tale af Kristian Pihl Lorentzen, der i Folketinget har arbejdet for togstandsningen i Sparkær og Torsten Nielsen, der var med i den første arbejdsgruppe for togstandsning, og som også har haft “en finger med i spillet” i Viborg Kommune. Til slut havde Kristian Olesen og Karin Stavnskær fra toggruppen ordet, inden der blev sluttet af med en fællessang og pølser og fadøl.

Et flot arrangement og en hyggelig formiddag, der i den grad trak folk af huse i Sparkær.

Se video