Nyt fra togfronten

Etablering af togstop i Sparkær var tirsdag nok engang på den politiske dagsorden i Viborg Kommune, da det har vist sig, at projektet bliver dyrere.

Karin Stavnskær fra Toggruppen har sendt følgende:

“I forbindelse med detailberegningen af prisen på Sparkærs kommende trinbræt, viser de nye beregninger fra marts 2021, at projektet bliver lige knap 3 mio. dyrere end den anslåede pris sidste sommer. Det var derfor med en vis spænding, at vi i Toggruppen ventede på at høre, hvad kommunens tekniske udvalg mener om fordyrelsen.

Heldigvis er hele udvalget enige om, at de ekstra penge skal findes, så trinbrættet stadig kan blive en realitet. Derfor er endnu en sten på vejen nu ryddet væk.

Tak til Torsten Nielsen, som følger projektet tæt, og gør hvad han kan for, at projektet skrider fremad og ikke mindst for hans arbejde for at sikre en godkendelse af de ekstra omkostninger til projektet.

Men som bekendt tager ting tid – specielt når man arbejder med baneprojekter. Vi må derfor vente tålmodigt indtil december 2022, før toget atter standser i Sparkær. Til gengæld skulle det tidspunkt være ganske vist.

Hilsen Toggruppen”