Sparkær blev beset og bedømt

Bedømmelseskomiteen for Årets Landsby 2023 besøgte  i dag søndag Sparkær, og i løbet af de to og en halv time, de var i byen, fik de set og hørt en masse om Sparkær. I det gode vejr var mange Sparkær-borgere mødt frem på de steder, hvor komiteen kom forbi, og det gav liv i byen. Udviklingsgruppen havde lavet et flot program, og kunne efterfølgende konstatere, at det kunne de faktisk ikke have gjort bedre. Så er det bare at håbe, at bedømmelseskomiteen mener det samme – de var i hvert fald meget godt tilfredse med det, de så.
Dagen startede kl. 10.00, hvor Jan Kirsch Pedersen bød velkommen i Medborgerhuset og kort orienterede om dagens forløb. Herefter orienterede Hans Jørgen Pedersen om det kommende fjernvarmeprojekt, ligesom Per Jensen kunne fortælle om et kommende solcelleprojekt i forbindelse med en naturgenopretning i Økær.

Herefter gik turen til pladsen med Bue’s nye tørvevogn og videre til Sparkær Station, hvor Karin Stavnskær og Kristian Olesen fortalte om togstandsningsprojektet. Derfra et lille smut på Tønden, som komiteen også fik set både ude og inde.

Så var tidplanen allerede ved at skride, for komiteen var nysgerrige og ville gerne høre om alt det, de så. Efter Tønden var der et lille ophold ved opslagstavlen, som Rikke Daa kort orienterede om, og her gav Per Jensen, formand for Min Købmand en god orientering om købmandsbutikkens udfordringer men også viljen til at overleve.
Næste stop var området bag ved Gravhøjvej, hvor der var samlet mange mennesker, og hvor der blev serveret pandekager tillavet over bål samt kaffe og kage. Derfra et lille smut omkring Nordstjernens lille have, hvor børn fra skolen sammen med Karen Ladefoged har gang i både blomster og grøntsager til glæde for beboerne på Nordstjernen.
Derfra gik turen via Bækkegårdsvej og op gennem fodboldgolfbanen ud til den nye udstykning på Billingevej, hvor der blev orienteret om de nye boliger, der er på vej. Sidste stop var ved Billingescenen, hvor der var samlet masser af mennesker til fællessang med Marcus Lasse samt grillpølser.

Efter en lange tur gennem Sparkær kunne bedømmelseskomiteen tage på næste besøg i Borris med masser af gode indtryk af Sparkær. Vinderen af titlen som Årets Landsby 2023 bliver offentliggjort sidst i den kommende uge.

Se flere billeder