Sparkær fik overrakt bevis på Årets Lokalområde

Lørdag formiddag var der igen festivitas på Billingescenen i Sparkær, da det synlige bevis på Årets Lokalområde 2018 blev overrakt til Sparkær, ligesom både Stoholm og Skals modtag deres præmie for 2. pladsen.

Der var igen pænt besøg på tilskuerpladserne, og de fremmødte kunne høre formanden for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen begrunde valget af Sparkær. Hun nævnte de fire hovedpunkter i indstillingen fra Sparkær – Frivillighed, Initiativ, Vedholdenhed og Kommunikation og tilføjede:

  • Det er vi helt enige i i udvalget, og så har I lige den her X-faktor, som gør, at I kan de ting, som på papiret ser umulige ud. Det er som den omtalte humlebi, der jo ikke skulle kunne flyve, men I gør det bare, og det har I gennem lang tid bevist. Sidst med etableringen af købmandsbutikken, og generelt er vi i udvalget meget begejstrede for det, vi har set.

Herefter afslørede hun pladen som det synlige bevis på hæderen og overrakte en check på 50.000 kr. til Lone Bach Sørensen og Anne Højgaard fra Lokalrådet, ligesom Stoholm og skals fik deres checks.

Herefter tog Lone Bach Sørensen ordet og takkede for det hele.

  • Vi vil gerne sige til til Viborg Kommune for initiativet med at kåre Årets Lokalområde. Det er med til at sætte fokus på lokalsamfundene. Også tak for nomineringen, og at I valgte os. Tak til Landistriktsudvalget for besøget i søndags – I var friske på at være med til det hele, som vi havde fundet på.

Hun sendte også et tillykke til Stoholm og Skals, og en tak til hele Sparkær og omegn og alle, der har hjulpet både i søndags og i dag.

Til sidst forsøgte Anne Højgaard at få forsamlingen med i fællessang – “Lad de leve” – men ikke mange kendte den, så hun kunne heldigvis med sine flotte klare stemme selv klare det meste.

Og så var der kaffe og kage til de fremmødte.

Se billeder fra dagen her.