Sparkær fik solgt sig godt

Søndag ved middagstid var Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune på besøg i Sparkær på deres rundtur til de tre nominerede byer i dysten om at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Og det slap Lokalrådet og byens og omegnens beboere godt fra. De var da også mødt talstærkt frem, og Lone Bach Sørensen fra Lokalrådet skønner, at der var mellem 200 og 300 børn og voksne.

Udvalget blev budt velkommen af Lokalrådet i Medborgerhuset, hvor der blev skænket et glas rosevin af flasker med Sparkærs egen etiket. Herefter fortalte Anne Højgaard fra Lokalrådet om de forskellige aktiviteter i byen, som også var vist på plancher.

Så var der en kort gåtur til skolens gymnastiksal, hvor Anita Olesen havde samlet et hold “jumpere”, der viste gæsterne den disciplin. Og de var efterfølgende selv friske nok til at hoppe på trampolinerne for at prøve “at hoppe nedad”.

Næste stop var Billingescenen, hvor lokale Glen Lautrup underholdt med sin guitar og sang, og han fik den store forsamling og gæsterne til at gynge med på et par melodier. Nu manglede så lige et stop ved Forsamlingshuset, hvor der blev orienteret om de mange renoveringer, inden det hele sluttede hos købmanden.

Her fortalte købmand Brian Mossalski Nielsen om butikkens tilblivelse og drift i bagbutikken, mens der var trængsel udenfor, hvor Sparkær Borgerforening v/Bjarne og Tommy sørgede for ristede pølser i lange baner. Samtidig havde spejderne gang i bagning af snobrød overfor butikken.

Efter 1½ times besøg kørte bussen videre til Skals, som er nomineret sammen med Stoholm og Sparkær. Efter de tre besøg tager Landdistriktsudvalget beslutning om, hvem der skal udnævnes til Årets Lokalområde 2108.

Medlem af udvalget Johannes Vesterby (herover i blå skjorte og briller i håret), der selv bor i Løvel, var godt tilfreds med det, han havde set:

  • Det fik I solgt godt, og jeg fornemmer, at her er et ægte sammenhold. I vil ikke finde jer i, at byen skal uddø, og det skaber det gode landsbyliv, som er så vigtig for at landsbyerne kan overleve. Førhen var landsbyerne selvbærende med flere butikker, men mange steder er de nu kun forstæder til de større byer. Med det I gør, er I med til at kunne lokke flere til, lød slutreplikken fra Vesterby.

Se billeder fra besøget her.