Velkommen i madpakkehuset!

I maj måned 2019 blev der ved et lille møde på fritidsarealet bag Gravhøjvej orientret om Viborg Kommunes planer med området. Karen Glerup fra Viborg Kommune kunne dengang fortælle, at der i 2019 var 50.000 kr. at gøre godt med og mulighed for flere penge for at nå helt i mål til næste år. Der er så senere tilført yderligere 100.000 kr.

Planen for området er bordbænkesæt, opsætte et par shelters, rutsjebane, madpakkehus, beplantning og mål til den lille boldbane. Flere af tingene blev allerede lavet i 2019, og nu står et fint nyt madpakkehus klar til at modtage skovtursgæster.

Huset blev leveret som samlesæt, og det er de tre herrer herover – f.v. Henry Davidsen, Arne Trankjær og Per Pedersen –  der har stået for at skære til og samle huset i løbet af de senest 3 uger. De vurderer, at det timer i alt har taget det, der svarer til en arbejdsuge på 37 timer.

Per Pedersen, der har kontakten til Viborg Kommune, fortæller, at der stadig mangler noget arbejde i området:

  • Der skal samles og opstilles to shelters, ligesom vi skal have ryddet noget buskads, så vi får et større græsareal omkring madpakkehuset. Opstilling af shelters kræver dog nabohøring, som endnu ikke er afsluttet, men de involverede skulle gerne få en besked via e-boks, fortæller Per Pedersen.


På billedet herover viser han, hvor der skal etableres en bålplads i nærheden af madpakkehuset, og nedenfor nogle nyfældede lærkestammer, som skal bruges til balancebomme.

Per Pedersen understreger, at madpakkehuset og området er for hele byen, og at alle er velkomne til at benytte området. Dog beder han til, at folk vil behandle tingene ordentligt og rydde pænt op efter sig. Der er nemlig helt bevidst ikke opsat affaldsbeholdere ud fra den tanke, at folk selv skal tage deres affald med retur.